Blokfluitles in Amersfoort

De blokfluit is één van de oudste instrumenten ter wereld. Al voor de middeleeuwen, de tijd van ridders en jonkvrouwen, speelden de mensen op blokfluiten. Liefdesliedjes, slaapliedjes, vogelimitaties, maar ook dansmuziek of achtergrondmuziek. Tot halverwege de 18e eeuw was de blokfluit één van de meest populaire muziekinstrumenten. Daarna raakte de blokfluit een beetje op de achtergrond, omdat de orkesten steeds groter werden en de blokfluit te zacht was om mee te kunnen doen. Sinds het begin van de vorige eeuw komt de blokfluit meer en meer terug. Het is al lang geen “kinderinstrument” meer. Methodes worden steeds beter en componisten herontdekken het instrument en schrijven graag voor blokfluit! Ook popmuziek!

De blokfluit is ook een geschikt instrument voor jonge leerlingen die graag willen experimenteren met muziek. Leerlingen kunnen starten vanaf 5 jaar, het is echter wel belangrijk om rekening te houden met de motorische ontwikkeling van het kind. Na ongeveer twee jaar les op de sopraanblokfluit kan de leerling de altblokfluit erbij leren, hierna zijn de sopranino, tenor en de basblokfluit aan de beurt. Een goede blokfluitist speelt op alle verschillende soorten blokfluiten.

Blokfluiten zijn er in veel verschillende prijs- en kwaliteitsklassen. Bij Muziekonderwijs Midden Nederland geven we uitsluitend les op goede blokfluiten met “barokke boring”. De docente kan u hier meer over vertellen. Tevens kunt u bij haar een overzicht krijgen van geschikte blokfluiten en kan zij u helpen met het uitzoeken van een instrument. Volwassen leerlingen kunnen het best beginnen met de alt- of tenor blokfluit.

Wil jij blokfluitles in Amersfoort

Geef je dan snel op voor blokfluitles op één van onze locaties.

Blokfluitles in Amersfoort Centrum -> Snouckaertlaan 64-66

Blokfluitles in Vathorst -> Zwartsluiskade 2

Blokfluitles in Amersfoort
Blokfluitles in Amersfoort