Dwarsfluitles in Amersfoort

Word jij ook helemaal enthousiast van de klank van de dwarsfluit? Daarom organiseren wij dwarsfluitles in Amersfoort.

De dwarsfluit, ofwel fluit, is in veel muziekstijlen te horen. Het meest bekende is natuurlijk de klassieke muziek, maar ook in volksmuziek, jazz, latin en rockmuziek vind je de fluit terug.
Als een ware kameleon kan het geluid van de fluit zich aanpassen. Daarvoor is o.a. beheersing van een goede ademtechniek en embouchure nodig.

De meeste fluitleerlingen beginnen vanaf een jaar of 7. Voor leerlingen die nog te klein zijn om met de armen goed bij de kleppen te kunnen bestaat een krom kopstukje, waarmee in het begin geoefend kan worden. Door de kromme kop wordt de totale lengte van de fluit verkort; wel zo prettig!

De fluit is een instrument voor mensen die van een uitdaging houden! In het begin wordt in de les een combinatie gebruikt van liedjes uit het hoofd spelen en uit een boek oefenen. Er zijn diverse goede lesmethoden: de docente kiest de methode die het beste bij jouw leeftijd en niveau past. Ben je al wat verder gevorderd, dan werken we meer aan jouw favoriete muziekstijl. Daarnaast zal de docente je ook andere stukken voorstellen om zo jouw kennis op fluitgebied zo groot mogelijk te maken! Het fluitrepertoire is gelukkig uitdagend groot. Daardoor blijken ook veel volwassenen nog lang niet uitgeleerd!

Je kunt met de fluit als solist flink aan de slag, maar samenspel biedt nog veel meer mogelijkheden. Tijdens de les komt dit aan bod door het spelen van duetten en trio’s. Bij uitvoeringen treden de fluitleerlingen ook regelmatig in een groep op. Misschien is spelen in een orkest wel iets voor jou? Ook dat kan met de fluit! Fluiten zijn er in allerlei prijsklassen en materialen: van verzilverd tot aan zilver, goud en platina aan toe! Het materiaal bepaalt in combinatie met de speler hoe de klank wordt.

Voor een mooi geluid is regelmatig oefenen wel een vereiste.  Meteen kopen hoeft niet: voor beginners bestaat de mogelijkheid eerst een fluit te huren. De docente vertelt jou er graag meer over.

Wil jij dwarsfluitles in Amersfoort?

Geef je dan snel op voor dwarsfluitles op één van onze locaties.

Dwarsfluitles in Amersfoort Centrum -> Snouckaertlaan 64-66

Dwarsfluitles in Vathorst -> Zwartsluiskade 2

Dwarsfluitles in Amersfoort
Dwarsfluitles in Amersfoort